Wie wählt man die richtige Kompressionsklasse?

Hoe kies je de juiste compressieklasse?

Compressieklassen: 3 niveaus van adercompressie

De klasse komt overeen met een drukniveau dat wordt aanbevolen voor een bepaalde mate van veneuze insufficiëntie van de patiënt.

Compressieartikelen (compressiekousen, compressiesokken, compressiepanty's) zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, de zogenaamde compressieklassen, gaande van klasse 1 tot klasse 4. De compressieklassen drukken de mate van compressie uit die op een geleidelijke en afnemende manier wordt toegepast, beginnend vanaf de enkel tot aan de kuit voor een sok en tot aan de dij voor een kous of panty.

Voordat u besluit om zelf medische compressie te dragen, dient u uw arts te raadplegen. De compressieklasse moet op het voorschrift vermeld staan, indien voorgeschreven door uw arts.

Steunkousen klasse 1: lichte compressie ter preventie (zware benen...)

Dit is de laagste druk van 10 tot 15 mmHg die een vasthoudende functie vervult. Het kan veilig worden gedragen door alle volwassenen met of zelfs zonder lichte veneuze insufficiëntie (sedentair werk met langdurig staan ​​of zitten).

Steunkousen klasse 2: meest gebruikte medium compressie (spataderen, zwangerschap, vliegreizen...)

Dit is de meest voorgeschreven druk van 15 tot 20 mmHg , geschikt voor de behandeling van matige chronische veneuze insufficiëntie (spataderen, na een operatie, tijdens de zwangerschap).


Klasse 2 wordt ook aanbevolen voor zwangere vrouwen tijdens de zwangerschap en voor reizigers op vluchten van langer dan 4 uur.

Steunkousen klasse 3: sterke compressie (ernstige spataderen, flebitis).

Dit is het hoogste drukniveau van 20-36 mmHg en is geschikt voor de behandeling van chronische diep-veneuze insufficiëntie bij mensen die symptomatisch zijn of het risico lopen op diep-veneuze trombose (flebitis).

Klasse 4 , met een druk hoger dan 36 mmHg , kan worden voorgeschreven in specifieke gevallen van gesloten of open zweren, op maat gemaakt.

Older Post Back to Nieuws Newer Post

Ausgewählte Sammlungen

Startpagina

Individuele collectie

Kompressionsstrümpfe packen

Plantarfasziitis Kompression Hausschuhe