Kompressionssocken: Warum sollte man sie tragen ?

Compressiesokken: waarom draag je ze?

Als zorgprofessional moet u vele uren staan ​​en vele kilometers per dag afleggen. Dit werkritme kan het nogal onaangename gevoel van zware benen bevorderen. Het dragen van compressiekousen kan dan de oplossing zijn voor uw ongemak!

Waarom zou u compressiekousen dragen?

Compressiesokken helpen de bloedsomloop in de benen en voeten te verbeteren. Deze sokken zetten meer druk op de aderen waardoor het bloed beter naar het hart kan stromen. Hierdoor zitten ze strakker dan traditionele sokken.

Compressiesokken hebben daarom veel voordelen, zoals: B. Zwelling van de benen voorkomen, de bloedcirculatie verbeteren, spiervermoeidheid verminderen en zo de benen kalmeren.

Bovendien voorkomt het dragen van compressiekousen het ontstaan ​​van ernstige veneuze aandoeningen zoals spataderen en flebitis.

Wie kan ze dragen?

Wist je dat ongeveer 18 miljoen Fransen last hebben van problemen met de bloedsomloop in hun benen, maar dat velen zich niet realiseren welke pijn ze ervaren? Vrouwen hebben over het algemeen meer last van het gevoel van zware benen dan mannen.

Er zijn verschillende factoren die veneuze insufficiëntie veroorzaken, zoals: Bijvoorbeeld schoppen, zwangerschap en lange vliegreizen. Daarom worden compressiekousen met name aanbevolen voor mensen die de hele dag op de been zijn, b.v. B. Verpleegkundigen en verplegers, evenals voor zwangere vrouwen.

Als u last heeft van lichte veneuze insufficiëntie, kunt u in apotheken en speciaalzaken compressiekousen kopen die weinig druk uitoefenen op uw benen. Als u ernstige symptomen heeft, moet u zeker uw arts raadplegen.

Ontdek onze compressiekousen

Bij Ibismall hebben we veel verschillende modellen compressiekousen voor dames en heren. Met hun originele en kleurrijke patronen kun je wat vrolijkheid toevoegen aan je outfit. U hoeft zich dus niet meer te schamen om uw compressiekousen aan uw omgeving te laten zien. Bovendien zult u zich de hele dag op uw gemak voelen.

Older Post Back to Nieuws

Ausgewählte Sammlungen

Startpagina

Individuele collectie

Kompressionsstrümpfe packen

Plantarfasziitis Kompression Hausschuhe